Retail Trainees

ALDI groeit, groei jij mee?

 

Ben jij klaar voor een kickstart van jouw loopbaan? Én heb jij de ambitie om een winkelteam succesvol te maken en samen jullie resultaten te bereiken? Dan is het Retail Traineeprogramma van ALDI de eerste stap in jouw carrière.

ALDI is in rap tempo de formule en filialen aan het vernieuwen. Onze kernwaarden: eenvoud, verantwoord en betrouwbaar blijven gelijk, maar verder verandert er veel! Zo is er volop focus op de persoonlijke ontwikkeling van onze mensen. De lancering van het ALDI Groei Programma is daar het levende bewijs van. Wij geloven dat ALDI alleen succesvol kan zijn, als we tevreden en succesvolle medewerkers hebben. Om dit succes te continueren investeren we in onze huidige leidinggevenden en trekken we nieuwe mensen aan.

 

RETAIL TRAINEE VACATURES

 

Inhoud programma

 

Het Traineeprogramma duurt 23 maanden en als je dit met succes doorloopt en er klaar voor bent, word je benoemd tot District Sales Manager met eindverantwoordelijkheid over je eigen district. Vanuit deze functie kun je (afhankelijk van je persoonlijke ontwikkeling, ambitie en ruimte in de organisatie) doorgroeien naar een managementfunctie binnen een van onze (regionale) hoofdkantoren.

Als Retail Trainee bij ALDI start jouw carrière in één van onze opleidingsfilialen: met de voeten in de klei en de mouwen opgestroopt! Wij geloven er in dat je een succesvol leidinggevende kunt zijn, als je ervaren hebt hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Vanuit deze startpositie leer je ALDI goed kennen.Tijdens alle fases van het traineeprogramma word je begeleid en gecoacht door een drietal leidinggevenden in jouw regio. Deze begeleiding is niet alleen gericht op het leren kennen en managen van de winkel, maar focust zich ook op jouw persoonlijke ontwikkeling als leidinggevende.

Landelijk starten er samen met jou nog meer Trainees verdeeld over de regio’s. Na de Kick-off dag beginnen jullie tegelijk aan het eerste blok dat in oktober 2018 start. Je zult veel contact hebben met je collega Trainees om ervaringen uit te wisselen. Daarnaast zien jullie elkaar tijdens de terugkomdagen op een van de hoofdkantoren, tijdens trainingssessies en worden er masterclasses (Inkoop, HR) gegeven waar jullie samen aan deelnemen.

In het Traineeprogramma staat ‘Werken en leren’ centraal. Na een kennismaking van twee weken, bestaat het programma uit vier blokken:


Blok 1 Vakmanschap: de winkel leren kennen
In de functie van Verkoopmedewerker ben je succesvol in het filiaal: je leert ALDI als organisatie kennen en alle voorkomende werkzaamheden in de winkel te beheersen. In dit blok is de extra uitdaging om samen met het winkelmanagement ervoor te zorgen dat jullie het optimale resultaat uit de hectische feestdagen weten te halen.

Blok 2 Ondernemerschap: het managen van de winkel
In de functie van Assistent Filiaalleider leer je samen met de Filiaalleider zelfstandig leiding te geven aan een Filiaal. Bij afwezigheid van de Filiaalleider ben jij verantwoordelijk voor de omzet, het team, de klanten en de goederenstroom.

Blok 3 Leiderschap basis: je eigen filiaal runnen
Als Filiaalleider run jij je eigen filiaal en laat je zien dat je vakmanschap, ondernemerschap en leiderschap beheerst. Je toont aan dat jij de omzet, het team, de klanten en de goederenstroom positief beinvloedt en het optimale resultaat weet te behalen.

Blok 4 Leiderschap verdieping: leidinggeven aan verandering
Als District Sales Manager in opleiding ben je verantwoordelijk voor 4 -7 filialen en de realisatie van de bedrijfsdoelen. Je stuurt, coacht en motiveert de Filiaaleiders en de medewerkers in het filiaal.

 

Hoe word je begeleid?

 

Gedurende het Traineeprogramma word je door 3 verschillende leidinggevenden begeleid:

– De Coördinator Trainees is je eerste aanspreekpunt en begeleider gedurende het gehele Traineeprogramma.
– De Opleidingsfiliaalleider is jouw mentor en die begeleid je met het leren van de vakinhoudelijke aspecten.
– De Manager Sales & Operations van jouw regio is je direct leidinggevende. Hij of zij bespreekt je voortgang, beoordeelt de opdrachten en je functioneren.

 

Wat ga je verdienen?

 

Het Retail Traineeprogramma van ALDI is ontwikkeld om ambitieuze starters snel te laten groeien. Je salaris groeit natuurlijk in het zelfde tempo met je mee!
Het instapsalaris van een Retail Trainee bij ALDI is EUR 2.500,- (zonder relevante werkervaring) of EUR 2.750,- (met relevante werkervaring) per maand. Zodra jij benoemd wordt in je volgende functie, dan krijg jij het bijpassende salaris.

 

nieuwsgierig geworden?

 

Nieuwsgierig naar wat jou te wachten staat? Bekijk hieronder het filmpje van de kick off dag van vorig jaar en neem een kijkje achter de schermen in de vlogs van onze huidige Trainees Asli uit Zaandam en Zera uit Drachten!

 

Kun jij niet wachten? meld je nu aan!

 

Kun jij niet wachten op een kick start van jouw carrière? Heb jij je hbo of wo studie op zak en sta je aan het begin van jouw retail carrière? Dan is dit je kans! Bekijk de vacatures van Retail Trainee tot District Sales Manager in jouw regio en solliciteer direct!

RETAIL TRAINEE VACATURES